Contact

Home > Contact
  • Dahab Divers Lodge
   El Melal street,
   PO Box 29, Dahab
   South Sinai, Egypt
   Telephone: +20(0) 1003339640
   Telephone: +20(0) 1223818515

View Larger Map

Veel gestelde vragen

Over boekingen & accomodatie

Moet ik vooraf boeken?

Hoe eerder hoe beter om de beste tarieven te krijgen. Maar zelfs als je aan de balie verschijnt, kunnen we normaal gesproken al je duiken binnen het uur regelen. Het zou het beste zijn als we vooraf weten of je een specifieke taal handleiding/instructeur nodig hebt, zodat we ons kunnen voorbereiden.

Hoe zit het met accomodatie?

Er zijn ook een paar andere plaatsen in Dahab die we aanbevelen op basis van je behoeften en het budget dat je in gedachten hebt.
Bekijk de accommodatie of stuur ons een bericht met de benodigde informatie en we laten je weten wat er beschikbaar is.

Wat is het restitutiebeleid?

We vereisen geen aanbetaling of betaling vooraf. Rekeningen worden over het algemeen een dag voor je laatste duikdag afgerekend, omdat de geldautomaten behoorlijk 'temperamentvol' kunnen zijn in Dahab.

Over Egypte

Heb ik een visum nodig?

Bij aankomst op Sharm El Sheikh International Airport, word je gevraagd of je een visum 'alleen Sinaï' of een 'volledig Egypte' nodig hebt. Als je van plan bent om in Sinaï (Sharm El Sheikh / Dahab / Nuweiba / St. Katherine / Taba) te blijven, dan heb je alleen de 'alleen Sinaï' nodig. Als je van plan bent Caïro te bezoeken, naar nationale parken te gaan (duiken in de S.S Thistlegorm of Ras Mohamed) of grenzen te overschrijden, heb je de "volledig Egypt" nodig voor 25 USD / persoon.

Wat moet ik weten over 'Gezondheid?'

Er zijn 3 medische voorzieningen in Dahab, allemaal tussen de 5-10 minuten rijden van het centrum. Huisbezoeken zijn ook beschikbaar en apotheken zijn niet moeilijk te vinden. De meeste medicijnen worden zonder recept van de plank gehaald. De beste tip die we je kunnen geven als je naar Egypte reist om weg te blijven van rauwe groente, ijs en vergeet niet om VEEL water te drinken! Je hebt het nodig!

Wat is de lokale valuta?

Livre Egyptienne (L.E) - Egyptisch pond - is de lokale munteenheid. Euro, USD en GBP worden echter bijna overal geaccepteerd.

Over het Duiken

Zijn er vereisten voor duiken?

Bij aankomst in het duikcentrum word je gevraagd om een klantrecord in te vullen. Onder het betrokken papierwerk bevinden zich enkele  aansprakelijkheidvrijstellingen (voor cursussen en begeleide duiken), evenals een PADI Medical Statement. Je wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen met een volledige 'JA' of 'NEE'. Als er een 'JA' is bij een van de medische aandoeningen, schakelen we een duikarts in om een snelle controle uit te voeren en te controleren of je geschikt bent om te duiken. Als je weet dat je een aandoening hebt waarvoor een controle vereist is, neem dan voor je reis contact op met je arts om zijn goedkeuring voor het duiken te krijgen.

Heb ik duikuitrusting nodig?

We verhuren alle spullen die je nodig hebt. Het is echter meestal comfortabeler voor je om je eigen masker te hebben waarvan je weet dat het goed past. Als je een bril draagt, is het een goed idee om contactlenzen of een voorschriftmasker te kopen.
Receptmaskers zijn ook te huur in het duikcentrum.

Kan ik duikuitrusting in Dahab kopen?

Er zijn 4 duikwinkels op letterlijk een paar minuten lopen van het duikcentrum, dus als je geïnteresseerd bent in het kopen van je eigen uitrusting, grijp dan een van de mensen van het Dahab Divers Lodge-team en ga winkelen!

Heb ik een duikverzekering nodig?

Je hebt het niet NODIG, maar het is een goed idee om het te hebben! Sommige verzekeringen zijn specifiek voor duiknoodsituaties en bieden meestal grote dekking op elke plaats in de wereld (bijv. DAN, Aquamed).

Hebben jullie onderwater camera's te huur?

Ja - we hebben digitale camera's met foto en video opties. Deze camera's hebben een specifieke onderwaterbehuizing. Als je wilt dat een van onze instructeurs professionele foto's van je maakt tijdens begeleide duiken (niet op cursussen!) of wilt leren hoe je je onderwater camera kunt gebruiken, kan dat ook gemakkelijk worden geregeld.

Bieden jullie groepspakketten aan?

Ja - we hebben normaal gesproken geweldige aanbiedingen voor groepen en houden ervan onze reizen aan te passen op basis van je behoeften, of het nu cursussen, leuke duiken of duiksafari's zijn. Stuur ons een e-mail met wat je in gedachten heeft en we maken een passend voorstel.

Kan ik snorkelen terwijl anderen duiken?

Er zijn nogal wat locaties die 'snorkelvriendelijk' zijn in Dahab en je bent meer dan welkom om deel te nemen aan de meeste boottochten en zelfs aan de kantduiken. De instructeur die verantwoordelijk is voor je groep kan je vertellen of de weersomstandigheden het toelaten, evenals waar je het beste het water in kan gaan en weer uit kan komen.

Welke duikcertificeringen kan ik halen bij Dahab Divers Lodge?

We bieden het volledige assortiment PADI-cursussen, van Discover Scuba Diving tot Divemaster Course en verschillende PADI Specialty-cursussen.

Over de aankomst

Hoe kom ik in Dahab?

Je kunt vliegen naar Sharm el Sheikh. Er zijn directe vluchten vanuit verschillende Europese landen (bijv. Transavia, Arkefly uit Nederland, Jetairfly en Air Cairo uit België, Neos uit Italië / Milaan). U kunt ook vluchten controleren via Cairo (Egypt Air) of Istanbul (Turkish Airlines, Pegasus).

Hoe kom ik van het vliegveld naar Dahab?

We regelen graag transfers van en naar de luchthaven van Sharm el Sheikh voor je. Bel ons of stuur een e-mail.

Over Dahab

Vertel me meer over Dahab

Dahab is een zeer ontspannen en relaxte stad, 90 km ten noorden van de internationale luchthaven Sharm El Sheikh. Er is hier veel te doen - de meeste reizigers komen duiken, terwijl anderen gaan windsurfen, kitesurfen, rotsklimmen of gewoon tot rust komen. Er zijn ook ontspannende uitstapjes naar kasteel Zaman in de buurt van Nuweiba, woestijnexpedities naar de verschillende canyons, het St.Catherine's klooster, de berg Mozes of je kunt een bedoeïenen-diner in de woestijn doen en staren naar de sterrem in de hemel - prachtig! De belangrijkste strandpromenade staat vol met verschillende restaurants, bars, bazaars en kleine bedoeïenenmeisjes die handgemaakte armbanden verkopen. Dames - laat uw make-up achter en hoge hakken thuis - u zult ze hier niet nodig hebben!
Zie Dahab voor meer informatie.

Wat is de beste tijd van het jaar om Dahab te bezoeken?

Het hangt ervan af waar je naar op zoek bent. We hebben hier het hele jaar door duikers ... Sommigen geven er de voorkeur aan in de winter als het niet te warm en niet te toeristisch is. Anderen houden van onze droge hitte en komen voor de zomer en gaan naar huis met een geweldige kleur!

Wat zijn de gemiddelde watertemperaturen?

In de winter is de luchttemperatuur ongeveer 18-20° C en het water ongeveer hetzelfde. In de zomermaanden bereikt de luchttemperatuur gemakkelijk 40° C en het water rond de 29° C. Gelukkig is het hier bijna nooit vochtig dus we zweten nauwelijks, zelfs als het zo warm is!

Over duikcursussen

Welke duikcursus moet ik kiezen?

Als je nog nooit eerder hebt gedoken of gesnorkeld, kun je het beste beginnen met Discover Scuba Diving (DSD). Dit is meestal een goede ijsbreker en eigenlijk de eerste dag van de Open Water cursus, en als je ervan geniet, kun je gewoon doorgaan naar de volgende dag. Voor degenen onder jullie die al eerder een introductie-duik of DSD hebben gedaan, is het tijd om uw Open Water brevet gedaan te krijgen! ALS je in de war bent over welke cursus je vervolgens moet doen en welke opties je hebt - Stuur ons een email en een van onze teamleden zal al je vragen beantwoorden.

Hoe oud moet je zijn om een cursus te volgen?

Vanaf 8 jaar kunnen we een bubbelmaker cursus doen waar je een goede kennismaking kunt krijgen met de onderwaterwereld (maximale diepte - 2 meter). Wat betreft de PADI-cursussen, je kunt beginnen met je onderwateravontuur vanaf de leeftijd van 10!

Naar welke diepten kan ik als junior-duiker gaan?

Kinderen van 10-11 jaar mogen duiken naar een maximale diepte van 12 meter, kinderen van 12-14 jaar kunnen maximaal duiken naar een diepte van 18m met een duikprofessional. Vanaf 15 jaar en ouder is de aanbevolen diepte 18 meter.

Hoe snel na de certificering kan ik de geavanceerde cursus volgen?

De Advanced Open Water-cursus kan worden gecombineerd met je Open Water-cursus, maar het is het beste om je instructeur te raadplegen als deze denkt dat je er klaar voor bent of beter nog een paar begeleide duiken kunt doen voordat je de nieuwe cursus volgt.

Worden de cursussen in andere talen dan het Engels aangeboden?

Met ons vaste team bieden we alle cursussen in het Engels, Duits, Russisch en Arabisch. Als je een andere taal wilt, laat het ons weten en wij kunnen het voor je uitzoeken.

Hoe lang duurt de Open Water cursus?

De Open Water cursus duurt meestal 4 volle dagen en is gebaseerd op prestaties. Het bestaat uit verschillende modules (theorie, ondiep water, duiken in open water).

Moet ik een goede zwemmer zijn?

Het is een pluspunt als je dat bent, maar je hoeft geen kampioen te zijn! Je moet comfortabel 200 meter kunnen zwemmen.

Ik wil graag een cursus volgen terwijl ik op vakantie ben. Wat is jullie cursus rooster?

We werken 365 dagen per jaar, dus stuur ons een e-mail en laat ons weten wanneer je komt en wilt beginnen met de cursus. Wij regelen alles voor je!